MARDİN / KIZILTEPE - Halil Tüfekçioğlu Ortaokulu

Halil Tüfekçioğlu Ortaokulu

Nuri SARUHAN(Müdür)
Adres
YENİKENT MAH. 981 SK. HALİL TÜFEKÇİOĞLU İLKORTAOKULU BLOK NO 18 KIZILTEPE / MARDİN
Vizyon
Vizyon: UFKUMUZ (Vizyonumuz): 1. Okul, aile, çevre, öğrenci işbirliğine önem veren, 2. Öğrencilerini bilgi, görgü ve terbiye bakımından geleceğin yüksek medeniyet ufkuna ulaştırmaya çalışan, 3. Çevreye duyarlı, 4. Yaratıcı ve yenilikçi, 5. Dünya ile barışık, 6. İlişkilerinde doğruluğu hep ön planda tutan 7. Menfaatçi değil, fedakar, 8. Tüketici değil, üretici, 9. Taklitçi değil, yaratıcı, 10. Ezberci değil, araştırıcı, 11. Demokrasi eğitimi 12. Eğitimde fırsat ve imkan eşitliğini önemseyip Bu doğrultuda, milli ve manevi değerlerle donatılmış, kendini sürekli yenileyen, eleştiren, okuyan, araştıran, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerili, sevgiyi ve bilgiyi rehber edinmiş bireyler yetiştirmede "Örnek Okul " olup ve nihayet Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmaktır.
Misyon
Misyon: TEMEL GÖREVİMİZ (Misyonumuz): 1. Öğrencilerimize öğrenmeyi öğretmek, 2. Bütün çalışmalarımızın odak noktasına öğrencilerimizi koymak, 3. Öğrencilerimizin başarısını artırmak için karşılıklı olarak sorumluluk almak ve verimli bir şekilde çalışmak, 4. Ülkemizin bütün fertlerine ve öğrencilerimize bir birey olarak saygı duyup, onları koruyup gözetmek, 5. Geçmişiyle, çevresiyle ve kendisiyle barışık olmak. Bu çerçeveden hareketle; Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, vatanını ve insanları seven, teknolojiyi kullanabilen, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; öğrendiğini aktarabilen, uygulayabilen, her bireyin başka bir dünya olduğunu kabul eden, yeniliklere açık ve bilinçli bireyler yetiştiren ve geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :
Sabah: 07:00-12:40 Öğlen: 12:50-17:40